A perfect match on Design for Me… for a full renovation and extension.

Clients Valerie and Zabed posted their project to Design for Me, looking for a talented architect for a full renovation and extension to their home in Tooting, South London. They registered their project with just a few key details and we instantly matched them up with some fantastic residential architects.

architects home extension

Jon and Simon (left), based in Southwark, South London, were appointed and started work on the concept design.

You can see their profile below to shortlist them for your home building or renovation project:

 

 

The design

The project involved a full renovation, loft conversion and rear extension that completely transformed this client’s home. The rear extension, with it’s minimally framed projecting glass bay, transforms the living area into a vast, light space that opens up to the garden.

“The bay allowed us to squeeze that little bit of extra living space beyond the established line of adjacent extensions. The planting in the garden also extends alongside the glass ends of the bay, visually bringing the garden into the interior of the space. A long strip roof light at the back of the living space provides soft light at the back of the plan, also lighting the kitchen which is located in the centre of the house.”

The extension is built using striking black brickwork with mortar to match, which is also continued internally above oak joinery. This provides interest, texture and warmth while retaining a minimalist aesthetic. It also provides a sense, internally, of the mass of the extension.

Simon and Jon designed built-in oak furniture to three sides of this sunken living room to maximise its potential as a social and functional space. To one side is a desk, running the full length of the extension; to the other is a storage and TV bench and the full width oak stairs up to the kitchen provide an ideal perching space.

A new loft conversion was also included in this project to accommodate a third bedroom and en-suite. At first floor a double height hallway has been created, exposing the height of the existing roof pitch. 

Simon and Jon designed a bespoke painted timber staircase. Its simple yet striking, contemporary design unifies the house, with slatted balustrades providing a screen to the first floor. They had functionality in mind as well as aesthetics as the screens are designed to be removable to assist in moving furniture.

This project has just been long-listed for the “Don’t Move, Improve” awards 2019!

 

Images by Chris Snook

 

Renovation in Tooting

 

Extension architects south london

home renovation architect london

renovation architects london

 

renovation architects south london

house extension architects tooting

 

extension architect wandsworth

 

wandsworth loft extension architect

 

loft conversion wandsworth

renovation architects wandsworth

 

modern design loft conversion

 

roof extension architect

 

 

South west london residential architects

 

south london architect

South West London architects

 

If you’re looking for the right architect for your home building or renovation project, we’re here to help. Simply post your project below and we’ll match you up with the best architects for your requirements. And it’s completely free!

  • quickly see who’s interested in your job
  • create a shortlist
  • invite up to three for a no-obligation consultation

 

 

Emily  Design for Me

facebooktweetlinkedingooglepluspinterest



Find your perfect design pro within minutes…

Here at Design for Me we match you with the right design professional, from thousands all over the UK. Get quotes & arrange up to three no obligation consultations. And it’s all completely free! Find out more here or get started below…


 

Leave a Reply

  • (will not be published)